Supă cremă de năut

Distribuie:

Supă cremă de năut

Rețeta de AvocaduFel: PrincipalBucătărie IndianDificultate Ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes

Frigul încă domină, de aceea sezonul supelor continuă. De data aceasta, am pregătit o rețetă foarte simplă care poate dura maxim 30 de minute, dacă folosim năut din conservă. Năutul simplu devine plictisitor la un moment dat, însă cu ajutorul condimentelor potrivite, devine o masă delicioasă, care vei dori să o faci de mai multe ori cu siguranță.
Năutul este o sursă bogată de proteine, carbohidrați, acid folic, fier și zinc.

Ingrediente

  • 160 g năut uscat sau 2 conserve de năut

  • 2 morcovi medii

  • 2 căței usturoi

  • 1 ceapă

  • 2 lingurițe praf Curry

  • 1/2 linguriță piper

  • 1 1/2 linguriță sare

  • apă

  • *100 ml lapte de cocos (conservă), opțional

Instrucțiuni

  • Dacă folosim năut uscat:
  • Gătim năutul
    Punem năutul la înmuiat peste noapte sau 6-12 ore. După, aruncăm apa rămasă și îl punem la fiert, adăugând apă proaspătă. Pentru o digeste mai ușoară, se schimbă apa încă o dată. Când este aproape gata, adăugăm puțină sare. Durata medie de gătire este 1-2 ore.
  • Adăugăm ceapa, usturoiul, morcovul la fiert, când năutul este aproape gata.
  • Punem toate legumele la blender și adăugăm Curry, piper, lapte de cocos și sare.
    Supa va ieși cremoasă și fără lapte de cocos, însă acesta îi va da o aromă mai specială. Rămâne la discreția voastră dacă doriți să îl adăugați.
  • Dacă folosim năut din conservă:
  • Punem năutul, ceapa, morcovul, usturoiul, condimentele, laptele cocos și 500 ml apă la blender, până ajungem la o consistență omogenă.
  • Turnăm lichidul într-un vas și gătim la foc mediu pentru 15-20 minute.
    Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *