Supă cremă de ciuperci

Distribuie:

Supă cremă de ciuperci

Rețeta de AvocaduFel: SupeDificultate Ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes

Soluția perfectă pentru o seară rece de toamnă sunt supele cremă. Aici vă prezentăm o rețetă de supă cremă de ciuperci, foarte ușor de făcut și din ingrediente ușor de găsit.

Ingrediente

  • 350 gr de ciuperci brune

  • 1 morcov

  • 2 cartofi

  • 3 căței de usturoi

  • 1 ceapă albă

  • condimente (busuioc, mărar, piper, sare, cimbru)

  • crutoane (se servește cu acestea, după preferință)

  • puțină ceapă verde

Mod de preparare

  • Spălăm și curățăm legumele (ciupercile, cartofii, morcovul, ceapa albă și cățeii de usturoi).
  • Tăiem în cubulețe legumele și le punem la fiert cu sare pentru cca. 20 minute. Verificăm cu o furculiță să fie destul de moi, iar dacă se pot înțepa cu ușurință, le luăm de pe foc.
  • Strecurăm aproape toată apa fiartă într-un bol, însă nu o aruncăm.
    *Poate fi folosită pentru a o adăuga peste legume, în cazul în care supa iese prea groasă.
  • Cu un blender de mână sau de masă, zdrobim legumele direct în oală.
    *Cu un blender de masă, timpul de preparare va fi mai scurt.
  • Adăugăm 1-2 lingurițe sare, condimente (piper, busuioc, cimbru) după gust, cam câte o linguriță de fiecare.
    *Se mai pot adăuga și alte condimente, în funcție de gusturile fiecăruia.
  • Poate fi servită cu crutoane și ceapă verde.

Rețeta video

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *