Pâine din hrișcă

Distribuie:

Pâine din hrișcă fără drojdie

Rețeta de EcoliveryFel: Gustări, Rețete
Timp gătire

1

hour 

Hrișca este un aliment foarte sănătos și poate fi ingredientul principal dintr-o pâine gustoasă, fără drojdie sau gluten. Aceasta poate fi preparată din doar 3 ingrediente: hrișcă, apă și sare.
Cum crește fără drojdie? Bulele de aer sunt create în urma fermentării naturale a boabelor de hrișcă, după ce acestea au fost zdrobite în blender. Vedeți pașii mai jos:

Ingrediente

  • 500 g hrișcă crudă

  • apă

  • 1 linguriță sare

  • *opțional semințe, ierburi aromate

Mod de preparare

  • Se spală hrișca și se pune la hidratat peste noapte.
  • Scurgem și clătim hrișca.
  • Se pune hrișca la blender și se adaugă puțină apă (200-300 ml). Se mixează până la omogenizare.
  • Se toarnă compoziția într-un bol din plastic sau sticlă și se pune la cuptor pentru 5-6 ore la 35 °C.
  • Adăugăm sare și opțional semințe, ierburi, praf de ceapă etc., amestecăm cu o lingură din lemn sau plastic.
  • Punem hârtie de copt într-o tavă dreptunghiulară, ungem cu puțin ulei și turnăm compoziția. La această etapă se pot adăuga semințe deasupra.
  • Se pune tava la cuptor pentru 1-2 ore, la 35 °C să mai crească.
  • Scoatem tava și setăm cuptorul la temperatura 175 °C. Este gata într-o oră
  • Este bine ca după ce pâinea este gata să o scoatem din tavă și să o punem pe un prosop, pentru a elimina excesul de lichid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *