Lapte de soia

Distribuie:

Lapte de soia

Rețeta de EcoliveryFel: Băuturi, Rețete
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes

Laptele de soia este un înlocuitor perfect al laptelui convențional. Dintre toate tipurile de lapte vegetal, acesta conține cea mai mare cantitate de proteine. Acesta se poate face acasă foarte simplu, astfel economisim bani, așa cum laptele vegetal poate fi destul de scump în magazine, dar și reducem din consumul de ambalaje de unică folosință.

Ingrediente

  • 100g boabe de soia

  • 1-2 litri apă

  • *îndulcitor opțional (curmale, zahăr, sirop de agave/ arțar)

Mod de preparare

  • Se hidratează peste noapte sau pentru 12 ore boabele de soia.
  • Se elimină, pe cât posibil, pielița de pe boabe.
  • Se spală boabele.
  • Înainte de a fi puse la blender, boabele de soia trebuie să fie încălzite aproximativ 10 min la foc mediu. Se face acest pas pentru a evita gustul amar, care apare datorită enzimelor prezente care se eliberează în prezența oxigenului (atunci când sunt blenduite).
  • Se scurge apa și se pun boabele la blender cu 1-1,5 litri de apă, în dependență de cât de dens vreți să fie, până se formează o compoziție omogenă.
  • Se strecoară copoziția pentru a scăpa de materia solidă.
  • Punem laptele la foc mediu pentru încă 10-15 minute.
    Acesta se păstrează la frigider timp de 3-5 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *