Lapte auriu – băutură caldă vegană

Distribuie:

Lapte auriu – băutură caldă vegană

Rețeta de AvocaduFel: Băuturi, Rețete, Uncategorized
Porții

2

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

10

minutes
Calorii

310

cal

Băuturile calde devin tot mai populare întrucât ne aflăm în sezonul rece. Astfel, poți încerca acest lapte auriu vegan, care pe lângă că are arome ce te duc cu gândul la sărbătorile de iarnă, are și multe beneficii datorită ingredientului ce îl face auriu: turmericul.

Turmericul este cunoscut pentru proprietățile sale medicinale, datorită ingredientului activ din el, numit curcumina. Are efecte antiinflamatoare puternice și este un puternic antioxidant, ajută la combaterea inflamației cronice, îmbunătățește funcția creierului, scade riscul de boli cardiace, poate ajuta la prevenirea și poate chiar la tratarea cancerului, previne și tratează boala Alzheimer, ajută pacienții cu artrită și pe cei cu depresie.

Ingrediente

  • 500ml lapte de soia/ orez/ ovăz etc.

  • 1 linguriță turmeric (curcuma) pudră

  • 1 linguriță scorțișoară pudră

  • un strop de piper

  • 1 linguriță esență de vanilie

  • 2 curmale uscate fără sâmbure

  • 2 lingurițe de zahăr brun/ sirop de arțar (opțional)

Mod de preparare

  • Se toarnă laptele într-un blender sau mixer de mână.
  • Adaugă turmericul, scorțișoara și puțin piper. Piperul este pentru a ajuta la absorbția compusului curcumina din turmeric, dar și pentru a evidenția aromele; acesta nu se va simți. Mai apoi, toarnă și esența de vanilie.
  • Scoate sâmburii curmalelor și adaugă-le în blender. Se mai pot adăuga curmale, în funcție de cât de dulce îl vrei la final, pentru a nu folosi alte metode de îndulcire mai puțin sănătoase.
  • Amestecă toate cele de mai sus la blender până la mărunțirea curmalelor, aproximativ 2-3 minute.
  • După ce amestecul e gata, acesta se va strecura într-o oală pentru a scoate bucățile de curmale rămase, deși acest pas nu este necesar dacă preferi textură în lapte.
  • Pune oala pe foc și amestecă continuu pentru a nu se lipi de fund. În funcție de cât de cald îl vrei, lasă oala pe foc timp de 5-10 minute.
  • Între timp îl poți gusta pentru a verifica dacă este destul de dulce. În caz de nevoie, mai adaugă 1-2 lingurițe de zahăr brun sau sirop de arțar.
  • Toarnă-l în niște cești și servește-l celor dragi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *