Cremă de brânză vegană cu ierburi aromate

Distribuie:

Cremă de brânză vegană cu ierburi aromate

Rețeta de AvocaduFel: Creme și sosuri, Rețete
Timp preparare

15

minutes

Nu poți renunța la lactate pentru că îți place atât de mult crema de brânză sau cea din magazin îți pare prea scumpă?
Avem soluția perfectă pentru tine: o cremă de brânză pufoasă și cu mai puține grăsimi, dar și plină de proteine.

Ingrediente

  • 1 bloc de tofu natur 200g

  • 1 lingură oțet de mere

  • 2 linguri ulei (măsline/ floarea soarelui/ cocos)

  • zeama din 1/2 lămâie mică

  • 2 linguri ceapă verde tăiată

  • 1 linguriță busuioc uscat

  • 1 linguriță mărar uscat

  • 1 linguriță sare

  • 1 cățel de usturoi

Mod de preparare

  • Se taie blocul de tofu în bucăți mai mici.
  • Se adaugă tofu în robotul de bucătărie cu o lingură de oțet, o linguriță de sare, zeamă de lămâie și 2 linguri de ulei.
  • Se mixează până devine o pastă.
    Se mai amestecă, dacă aceasta se lipește de preții vasului.
  • După ce se mai omogenizează, se adaugă ceapa tăiată, busuiocul, mărarul, usturoiul și se mai poate adăuga niște sare dacă credeți că e nevoie.
  • Se pune la frigider înainte de consum ca să se îmbibe aromele.

Rețeta video

Tips

  • Puteți improviza cu ierburile, de asemenea puteți sări peste acest pas și să faceți o cremă de brânză clasică sau potrivită pentru deserturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *