Orez cu ciuperci

Distribuie:

Orez cu ciuperci

Rețeta de AvocaduFel: PrincipalBucătărie ItalianDificultate Ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

40

minutes

Vrei să gătești ceva aromat și sățios? Încearcă acest orez cu ciuperci, cu aromă de parmezan, ciuperci și ierburi italienești.
Risotto normal se gătește odată cu legumele și sosul, însă această metodă are același rezultat și este mult mai simplă.

Ingrediente

  • 300g orez cu bob rotund

  • 500g ciuperci brune

  • 1 ceapă medie

  • 1 morcov mediu

  • 3 linguri smântână vegană

  • 4 linguri drojdie inactivă

  • 2 linguri sos de soia

  • 2 lingurițe sare
    * 1 pentru orez, 1 pentru sos

  • 1 linguriță busuioc

  • 1 linguriță oregano

  • 1 linguriță cimbru

  • 1/2 linguriță piper

Mod de preparare

  • Se curăță legumele.
  • Tăiem morcovul și ceapa cubulețe, ciupercile felii, iar usturoiul mărunt.
  • Se fierb 300g orez după instrucțiunile de pe ambalaj.
  • Într-o tigaie mare cu puțin ulei se călește ceapa, apoi se adaugă morcovul. Se gătesc pentru 3 minute.
  • Urmează să adăugăm ciupercile pe care le gătim pentru 10-15 minute.
  • Când toate legumele sunt gătite aproape complet, adăugăm sare și piper după gust, ierburile, apoi amestecăm.
    *Mai adăugăm apă, după caz, pentru a nu se lipi de tigaie sau în funcție de preferința consistenței.
  • Adăugăm smântâna vegană, drojdia inactivă și sosul de soia. Amestecăm.
  • Turnăm orezul fiert peste sos și amestecăm până se omogenizează. Mai gătim 3 minute ca să se întrepătrundă aromele.

    Echipa Avocadu îți dorește poftă bună!

Rețeta video

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *