Falafel. Chiftele din năut

Distribuie:

Falafel. Chiftele din năut

Rețeta de EcoliveryFel: PrincipalBucătărie Orinetul MijlociuDificultate Mediu
Timp preparare

40

minutes
Timp gătire

20

minutes

Falafelul este o chiftea prăjită făcută din năut măcinat, fasole sau ambele. Falafelul este un aliment tradițional din Orientul Mijlociu, servit în mod obișnuit într-o pita sau lipie. Bilele de falafel se servesc cu salate, legume murate, sos picant, sos pe bază de tahini.

Ingrediente

  • 400g năut

  • o ceapă medie

  • 5-8 căței de usturoi

  • o legătură de pătrunjel

  • 1 linguriță chimion

  • 1 linguriță coriandru

  • 1-2 linguriță sare

  • 1 lingură suc de lămâie

  • 3 linguri fulgi de ovăz fini sau făină

Mod de preparare

  • Se spală năutul apoi se pune la hidratat pentru 12-24h.
  • Se adaugă toate ingredientele într-un aparat de bucătărie și se mixează, până se mărunțesc și se pot forma chiftele. Dacă chiftelele nu se formează ușor se mai poate adăuga fulgi de ovăz sau făină.
  • Se formează chiftelele în forma dorită, fie bile, fie turtite.
  • Acestea se prăjesc în ulei încins la foc mediu, până devin rumene aproximativ 1-2 minute, după care se întorc pe partea cealaltă și se gătesc pentru încă 30 sec-1 minut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *