Granola fără ulei

Distribuie:

Granola fără ulei

Rețeta de EcoliveryFel: Mic dejun
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes

Granola se servește la micul dejun sau ca o gustare rapidă. De obicei, se face din ovăz, sau alte cereale, nuci, semințe, fructe și îndulcitor. Cele mai multe branduri din comerț conțin mult zahăr și ulei, însă aici vă prezentăm o variantă de granola delicioasă cu unt de arahide și sirop de agave. Acestea pot fi înlocuite, însă, cu alte tipuri de unturi de nuci sau alt îndulcitor.

Ingrediente

  • 240 g fulgi de ovăz

  • 70 g migdale

  • 50 g semințe de dovleac

  • 2 linguri fulgi de cocos

  • 100 ml sirop de agave

  • 100 ml unt de arahide

  • jumătate de linguriță sare

  • *opțional scorțișoară, vanilie

  • *alte nuci, semințe, fructe uscate

Mod de preparare

  • Se combină ingredientele lichide: unt de arahide, sirop de agave, scorțișoară + sare.
  • Tocăm migdalele.
  • Adăugăm ovăzul, migdalele, semințele și fulgii de cocos peste compoziția lichidă.
  • Amestecăm compoziția.
  • Așezăm pe tavă într-un bloc omogen, fără a fi prea subțire, ca să nu se ardă.
  • Punem la cuptor la 160°C timp de 10-15 min.
  • Întoarcem compoziția și mai lăsăm la cuptor pentru încă 5 min.
  • Scoatem tava din cuptor și lăsăm să se răcească. În acest moment are părți în care este mai moale, dar devine crocantă imediat. Acum putem adăuga fructele uscate.

Tips

  • Este important să adăugăm fructele uscate doar după ce am scos compoziția din cuptor, altfel se vor arde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *